Video’s & animaties

Lesbos, Griekenland

Afgelopen zomer vakantie bezocht ik het eiland Lesbos. Een eiland dat wat mij betreft vrij underrated is. Het is naar mijn mening een prachtig eiland waar je onwijs veel toffe dingen kan doen. En ook hier maakte ik natuurlijk weer een video van.

De video is te bekijken door op de foto te klikken.

Bodø, Noorwegen

Samen met 4 vriendinnen bracht ik een bezoek aan Bødo, een stad in het Noorden van Noorwegen. In de 4 dagen dat ik hier was heb ik een hoop beelden geschoten, waarmee ik bovenstaande sfeervideo maakte.

Bekijk de video door op de foto te klikken.

ITEA

Vanuit mijn stage bij Viesueel Geweld kreeg ik de vraag of ik een stop motion video kon maken voor het promoten van een workshop. Bij deze workshop gingen internationale studenten aan de slag met het maken van hun eigen creative pitch. Met dezelfde technieken als zij hebben gebruikt heb ik uiteindelijk bovenstaande video gemaakt.

 

Bekijk de video door op de foto te klikken.

Filmfestival Assen

Vanuit mijn stage bij Viesueel Geweld kreeg ik de opdracht om een trailer te maken voor het Internationaal Film Festival in Assen. Het ging hierbij om een korte video om het Film Festival te promoten via social media kanalen en in de bioscoop. Hierbij realiseerde ik ook een slideshow die tijdens de pauzes tussen de films werden vertoond.

Klik op de foto om naar de trailer te gaan.

EPAS

Samen met drie anderen heb ik ongeveer acht weken aan een opdracht voor de Europian Parliamant ambassador School; kortgezegd EPAS gewerkt.

De vraag vanuit EPAS aan ons was of wij een app wilden maken, aansluiten bij de leermodule die zij gebruiken. De app zou net als de boekjes 7 verschillende module’s bevatten en de boeken ondersteunen door middel van video’s en games.

Ik ben het project in gegaan als audiovisuele vormgever/animator en heb vanuit hier gekeken wat ik kon bijdragen aan de app. Na een paar brainstormsessies en verschillende ideeen voorgelegd te hebben aan de klant besloot ik om voor elke module een aansluitende animatie te maken. Om zo de module’s op een leuke manier te introduceren aan de leerlingen die de app zouden gaan gebruiken.

Klik op de foto om naar de afspeellijst met animaties te gaan.

Chongqing, China

In Oktober 2017 ben ik -samen met 21 andere leerlingen- twee weken op uitwisseling geweest in China. We zijn hierbij naar Chongqing gegaan, een van de grootste steden van China.
Tijdens mijn verblijf heb ik alles vastgelegd door te filmen en te fotograferen. Uiteindelijk heb ik deze twee weken samen weten te vatten in een video van iets minder dan vier minuten.

Bekijk de video door op de foto te klikken.

Wees jezelf

Ondanks dat ik niet veel volgers heb op mijn Youtube kanaal vind ik het belangrijk de invloed die ik heb positief te gebruiken. Hierom maakte ik een video om mijn volgers te vertellen dat ze altijd zichzelf moeten blijven en goed zijn zoals ze zijn.

Klik op de foto om de video te bekijken.

Je eigen wereld

Alles dat je ziet is anders,
Niets is wat het lijkt
Je maakt je eigen wereld
Door de manier waarop je kijkt

Geïnspireerd door bovenstaand gedicht maakte ik de bovenstaande animatie.

Bekijk de video door op de foto te klikken.

Film intro

Tijdens de audiovisuele lessen kregen we eind van het eerste jaar les in After Effects. Na een aantal basis oefeningen kregen we de opdracht een filmintro na te maken. Na even twijfelen ging ik uiteindelijk voor het intro van El Rey Tuerto, waar ik vervolgens de eerste tien seconden van namaakte.

De officiële intro is hier te vinden

Bekijk de video door op de foto te klikken.

Parachutesprong Ameland

Herinneringen zijn er om te koesteren. Om op terug te kijken en dat mooie moment nog eens her te beleven. Zo ook met de parachutesprong die ik maakte. In de meivakantie van 2017 bezocht ik Ameland om hier een parachutesprong te gaan maken. Ik schoot hier en daar wat sfeerbeelden en mijn sprong werd gefilmd. Van deze beelden samen maakte ik uiteindelijk een video.

Bekijk de video door op de foto te klikken.

3D video

De video is te bekijken met een Google Cardboard bril (of iets vergelijkbaars) en je hebt 20 seconden de tijd om de bril op te zetten.

Het was geen makkelijke uitdaging maar tijdens deze opdracht leerde ik dat ik meer kan dan ik denk. En ondanks dat ik totaal geen ervaring had met het maken van 3D video’s bleef ik me vasthouden aan de welbekende uitspraak

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Bekijk de video door op de foto te klikken.

Gran Canaria

Elk jaar maakte ik honderden foto’s op vakantie, maar deze keer besloot ik het anders aan te pakken en een video te maken. Tijdens mijn vakantie op Gran Canaria filmde ik alle plekken die we bezochten. Daar heb ik uiteindelijk deze video van gemaakt.

Bekijk de video door op de foto te klikken.